Menthe Pastille Mintlikör

 

Historien om Giffard började den ovanligt varma sommaren 1885. Emile Giffard, som var apotekare och inte en helt vanlig sådan, ville hitta en uppfriskande dryck till de varma sommarkvällarna. Mint var den mest populära smaken för tiden och Emile lyckades få fram en fräsch och klar mintlikör som han kallade Menthe Pastille. Eftersom han bodde granne med Grand Hotel i Angers, Loire, prövade han att servera sin dryck till hotellets gäster och succén var ett faktum.


Emile bytte bransch och förvandlade sitt apotek till ett destilleri. Sedan dess drivs Giffard som ett innovativt familjeföretag. Giffard utvecklar ständigt nya likörer för att kunna tillgodose efterfrågan på de senaste smakerna.






Övriga länkar

















 

KORTA FAKTA


Produkter: Menthe Pastille

Typ: Mintlikör

Ursprung: Frankrike

Övrigt: Visste du att skillnaden mellan ”Creme” och ”Liquer” är att cremerna har högre sockerhalt och viskositet.

Grundkravet är att en likör skall innehålla minst 100 g socker per liter, i en Crème är kravet 250g/liter?

Alkoholhalt: 16-35 %

Förpackning: 50-70 cl