Creme Yvette Viollikör

 


Robert Cooper, som skapade den fantastiska fläderlikören St Germain har nu återupplivat det gamla franska receptet för Creme Yvette.


Den sista batchen Creme Yvette producerades 1969 och gick i graven då flera av de ingredienser som likören innehöll inte längre gick att få tag på. Cooper lyckades få tag på rätt torkade viol blad från Provence, och den exakta bärmacerationen (en blandning av björnbär, hallon, smultron och svartavinbär) från Bourgogne. För att tillföra djup i likören tillförde han sedan en blandning av honung, apelsinskal och vanilj.


De flesta drinkar som blandas med creme de violette kan man med förmån byta till Creme Yvette.





Övriga länkar



























 

KORTA FAKTA


Produkt: Creme Yvette

Typ: Viol och bärlikör

Ursprung: Frankrike

Övrigt: Visste du att Creme Yvette inte har producerats på över 40 år?

Alkoholhalt: 27,75 %

Förpackning: 75 cl


Ladda ner produktblad här:

Creme Yvette.pdf

- Återupplivad klassiker-